09 juli 2024

In april en mei van dit jaar hebben zestien medewerkers binnen onze waterketen deze opleiding gevolgd.

Wateropleidingen verzorgde deze opleiding die we samen met hen hebben georganiseerd in Assen. Dat betekende een forse besparing op reiskosten en tijd en doordat de opleiding in eigen huis plaatsvond konden we de prijs ook naar beneden krijgen. Het grote voordeel voor de medewerkers was natuurlijk dat ze niet naar het midden van het land hoefden, lekker dichtbij.

Vier interessante dagen

Mary Mulder, werkzaam bij Het Hogeland als Civiel technisch medewerker, heeft de opleiding gevolgd. Mary is sinds 18 maart werkzaam bij Het Hogeland. “Het waren vier interessante dagen. Vooral het bestuurlijke en politieke deel was nieuw voor mij. Ondanks dat ik veel nieuwe dingen heb geleerd was ik verbaasd over de hoeveelheid kennis van riolering dat is blijven hangen van een eerdere baan in de rioolrenovatie. De docenten zijn toegewijd en de groep deed mooi mee. Door het samenwerken aan casussen leg je ook weer nieuwe contacten, goed voor je netwerk. Het is zelfs zo dat ik met een van de studiegenoten waar ik samen een casus mee heb uitgewerkt nog steeds contact heb om het verder uit te werken.”

Inspectie- en schadebeelden

“Bij een casus werkten we met foto’s van inspectiebeelden. Welk schadebeeld is er te zien en welke maatregelen moet je treffen om het riool weer volledig te laten functioneren. Denk daarbij aan het wegfrezen van boomwortels en eventuele reparaties die geplaatst moeten worden. Ook regelgeving en normen kwamen aan bod en hoe je daarmee omgaat, met aandacht voor actoren.”

Niet meer boven de grond gewerkt

“Na mijn studie HBO Bouwkunde heb ik niet meer boven de grond gewerkt. Na mijn afstuderen heb ik eerst gewerkt in Amsterdam als calculator voor een rioolrenovatie bedrijf, specifiek voor relining omdat de bouw op z’n gat lag. Daarna heb ik bij Oosterhof Holman Milieutechniek in Grijpskerk als werkvoorbereider en projectleider gewerkt, en sinds maart dit jaar werk ik bij de gemeente Het Hogeland.”

Mary sluit af met de woorden: “Ik heb veel geleerd tijdens de opleiding over beheer van riolering en dat is een mooie aanvulling voor mijn werk. En we ontvingen een certificaat voor onze deelname!”